Blomsterstation 11 Fjällplatån toppen
Fjällplatån och toppen av Ansätten är Blomsterledens högst belägna station. Några arter som trivs här är Krypljung, Fjällnörel och olika lavar.
Hem » Föreningen Blomsterleden
Fjällplatån och toppen av Ansätten är Blomsterledens högst belägna station. Några arter som trivs här är Krypljung, Fjällnörel och olika lavar.
Även på klippbranten trivs många blommor. Några arter som finns här är Rosenrot, Purpurbräcka, Fjällglim m.fl.
Även på fjällsluttningen finns det många blommor. Några arter som trivs här är Brunkulla, Fjällgentiana och Lappljung m.fl.
Ansätten är namnet på hela fjällmassivet. Men alla topparna på fjället har sina egna namn. Från vänster ses Lillfjället. Högsta toppen heter Storskrivaren och är 1090,7 meter hög.
Blomsterstationen Torrbacken visar torrmarkerna nedanför fjället. Några arter som trivs på torrmarkerna nedanför fjället är Björkpyrola m.fl.
Starrgolvet som ligger på myren är faktiskt ett kulturminne. De spretande störarna och buskaget berättar att här har man skördat starrhö.
Rikkärr är en myr som är rik på bland annat orkidéer men även många starrarter och mossor. Här trivs Blodnyckel och Brudsporre m.fl.
På myren finns många blommor, starr och mossor. Några arter som trivs här är Blodrot, Gullris, Gullspira och Jungfru Marie nycklar m.fl.
I granskogen trivs många trevliga blommor. Om du ser dig omkring kan du se flera arter som Ekbräken, Fjällviol m.fl. Alla blommar inte samtidigt.
Ängen är en gammal slåtteräng som inte längre brukas. Här finns Smörboll, Röllika, Torta, Nordisk Stormhatt, Älgört och Midsommarblomster.
Längs Blomsterleden finns 11 st skyltar med QR-koder. Skyltarna är placerade i olika växtmiljöer och informerar om blommor som finns i den miljön. Välkommen på upptäcktsfärd!
OBS! På markägarnas inrådan är Blomsterleden stängd tills vidare på grund av bristfälliga spångar som kan medföra skada. Därmed gör vi inte heller några guidade