fbpx

I Björnrun på vägen mellan Bakvattnet och Häggsjövik ligger konsthantverkaren Rut Magnussons hantverksbutik Fjällbjörken Design i en vackert restaurerad ladugård (fjös). Här finns en fotoutställning över arbetet med renoveringen av gårdens alla hus, ett familjemuseum samt hantverk, både eget och andras.

Konsthantverk i textil och keramik

I butiken finns också Ruts egna ranor och vävnader i växtfärgat garn och egna tygtryck i flera mönster, såsom “Bolster”, “Fjällflora” och “Snöriket”. Rut syr även kuddar i vadmal med applikationer och broderier, t.ex. broderade brunkullor och ripor i fjällandskap samt en hel del egentillverkade vackra keramikprodukter.

Bok

Rut Magnusson är även författarinna till boken “När turismen kom till Åkersjön och Bakvattnet” – hundra års turism i bild och berättelser. Boken börjar med en reseskildring från 1890 i våra bygder och fortsätter med berättelser, foton och fakta genom åren fram till idag. Boken finns att köpa i butiken i Björnrun eller kan skickas om du föredrar det, beställ på fjallbjorken@bakvattnet.com

Miniflora

Rut Magnusson och Hans Tingman har gjort en fin miniflora om Blomsterfjället Ansättens flora. Floran är upplagd som en blomstervandring från landsvägen upp till Ansättens topp. Floran beskriver 150 arter med foton och en enkel text. Beställ den hos Fjällbjörken Design >

Kontakt

Fjällbjörken Design
Björnrun 121
835 63 Föllinge
070-3800202
fjallbjorken@bakvattnet.com

Hemsida > bakvattnet.com

Aktuellt

Fjällbjörken design
Fjällbjörken design2021/11/19 @ 19:11

Idag har jag gjort några kransar att hänga på dörren inför julen. Sen har jag åter köpt in fina lyktor, krukor, marschallhållare mm i rostig metall. Kom gärna och ta en titt.
Öppet lördag 20 nov kl 11-15. Vill du komma en annan dag så ring mig.
Välkommen 🥰
/Rut

Fjällbjörken design
Fjällbjörken design2021/10/23 @ 8:05

Vilken strålande fin dag vi får idag. Solsken, minusgrader, snötäckt mark och så kolbullar på gång. Efter kalasandet på kolbullar så kan ni se en fin utställning uppe på logen och fint hantverk i butiken. Kanske hittar du trevliga julklappar till dina kära eller dig själv.
Varmt välkommen. Vi har öppet kl 11-15 lördag och söndag.
(fast kolbullar bara på lördag).
/Rut

Fjällbjörken design
Fjällbjörken design2021/10/21 @ 18:03

Här sitter jag framför vedspisen och monterar mina keramikripor på stenar från fjället. 😀
Jag behöver fylla på i butiken inför helgen.
Välkommen på besök. Vi har öppet fredag, lördag och söndag kl 11-15.
På logen finns en fin utställning att se. Det är naturfoton av Hans Tingman från Angered och vävda ranor av Rut Magnusson.
Dessutom serverar vi kolbullar på lördag.
Varmt välkomna!🥰
/Rut och Kurt

Ladda fler inlägg »

Dela gärna »

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på whatsapp
Dela på skype
Dela på reddit
Dela på email
Dela på print

Utforska

Kategorier

Scroll to Top