fbpx

Flottargården i Valsjöbyn, är belägen 2 km väster om Valsjöbyn efter väg 340 ”Fiskevägen” mot Norge invid stranden av den välkända rödingsjön Rengen. Flottargården erbjuder boende i moderna, strandnära gäststugor och ett varierande sportfiske i ett naturskönt område med ett antal stora sjöar och flera strömmande vatten. Dessutom finns här många tjärnar som ingår i Hotagenkortet.

Boende

  • Lilla timmerstugan på 35m² och innehåller sovrum med två våningssängar, storstuga med mindre bäddsoffa, tv, braskamin och ett pentry med kyl, frys, spis, ugn, diskmaskin och mikrovågsugn samt en dusch och toalett.
  • Rengstugan, som är belägen 1,5 km väster om Flottargården, ligger naturskönt 20 meter från Rengens norra strand. Stugan är 45 m2 och innehåller två sovrum och ett kök med kyl, frys, spis, ugn, diskmaskin och microvågsugn. Storstuga med bäddsoffa, TV och braskamin samt duschrum med wc. Wi-Fi finns i stugan.
  • Stora timmerhärbret är 75 m2 och har kök, matplats, dusch och toa i första våningen samt allrum och två sovrum på andra våningen.

Båtuthyrning

Båtar finns att hyra båt i sjön Rengen, flytvästar ingår. Djupkarta över Rengen finns i stugan. Fiskevårdsområdet har båtar för uthyrning i ett flertal av de andra större sjöarna.

Drömfiske

Flottargården är medlem i Drömfiske Jämtland Härjedalen >

Fiskeguide

Fiskeguide kan förbokas i samband med bokning av stuga.

Jaktkort

Flottargården erbjuder även jaktkort för småvilt under säsong.

Läs mer om jakt i Ansättfjällen >

Vandring

  • Buvägen. Innan bilvägen upp till Vinklumpen byggdes, gick man den här leden från Valsjöbyn upp till fäbodarna Valsjöbuan och Myhrbodarna (som då kallades Nirsbuan). Läs mer >
  • Björnklumpen. Den markerade stigen börjar i granskogen och går sedan uppför. Från Björnklumpen har man en milsvid utsikt över sjöar och fjäll. Ta gärna med fikakorgen och njut av vyerna. Fundera också över gamla tiders jaktmetoder och människors livsöden. Läs mer > 
  • Strömhöjden. Upplev den fina utsikten från utsiktstornet på Strömhöjden. Vandra i gammelskog och njut av det forsande vattnet i HasslingsånLäs mer > 

Upptäck fler vackra vandringsleder i området omkring Hotagsbygden i Ansättfjällen, läs mer här >

Kontakt & bokning

Hovden 4814
835 67 Valsjöbyn
Gunnar Heibring
Tel. 070-2965987

Hemsida > flottargarden.se


Dela gärna »

Utforska

Kategorier

Rulla till toppen