fbpx

Vandra den gamla stigen till Pe-Ersabodarna. Upplev de vida vyerna och låt tankarna gå till den tid då man gick med djuren här upp till fäboden. I fantasin kanske du kan höra kossornas bjällror och se getterna skutta? Från bodarna kan man gå vidare till Finntjärn som är en fin fisketjärn med enbart öring. Pe-Ersabodarna är idag fritidshus.

Fjällfiske

Vill man fiska i Finntjärn så kan man räkna vandringen som en heldagstur. Fiskekort finns på natureit.se (Jovnevaerie sameby).

Terräng & ledbeskrivning

Finntjärnleden är en trevlig och lättvandrad led i vacker fjällnatur och med fina vyer. Efter bara ett par kilometer kommer man upp på en öppen höjd med vidsträckt utsikt mot fjället Ansätten, ner mot sjön Bakvattnet och med Hotagsfjällen i horisonten. Däruppe på höjden finns ett vindskydd med sittplatser. Ta gärna en rast där och njut av ditt fika. Leden går både på fast mark och blöta myrar. Därför rekommenderas stövlar. Man går samma väg tillbaka till Bakvattnet.

  • Ledens start: Leden startar vid en parkering vid södra infarten till Bakvattnet. Där finns en informationstavla. Leden är märkt med orange färg på träd och stolpar.
  • Ledens längd: 2 x 6 km
  • Ladda ner info & karta som pdf >
  • Google Maps Finntjärnleden >

Vandringsleder i närheten

Upptäck fler fina vandringsleder i Ansättfjällen, läs mer här >

Dela gärna »

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på whatsapp
Dela på skype
Dela på reddit
Dela på email
Dela på print

Utforska

Kategorier

Scroll to Top