fbpx

Vandringsleden Barnens Naturstig i Bakvattnet välkomnar speciellt barn i åldern 5-12 år. Men även vuxna får följa med. Här får man uppleva ett spännande äventyr i gammal granskog med lavar i träden och mjuka mossor på marken. Man får känna skogens dofter och lyssna till fåglarnas kvitter. Längs leden finns flera skyltar som berättar om växter och djur. Går man sakta och tittar sig noga omkring kan man få se mycket verklighetstrogna plåtdjur i naturlig storlek. Stigen går som en slinga i skogen och runt en liten blomsterrik myr.

Terräng & ledbeskrivning

Naturstigen är lätt att gå. Den är spångad över blöta partier. Stigen är skyltad med ”vippskyltar” i stolpar. Man drar i ena hörnet så kommer skylten fram, en rolig aktivitet för vetgiriga barn. Inne i skogen finns en sittplats för fika eller en stunds funderande över hur djuren har det i skogen. Om man går med barnen, läser skyltarna och går på upptäcktsfärd så tar vandringen 1-2 timmar.

Vandring i Ansättfjällen

Upptäck fler vackra vandringsleder i Ansättfjällen, läs mer här >

Aktuellt

Barnens Naturstig i Ansättfjällen
Barnens Naturstig i Ansättfjällen2021/06/07 @ 18:48

Nu hat djuren återvänt till Barnens naturstig och väntar på besökare.😀
Stigen är ca 1 km lång och går i en gammal granskog. Längs stigen finns information om växter och djur samt djur i naturlig storlek.
Stigen finns vid södra infarten till Bakvattnet....

Barnens Naturstig i Ansättfjällen
Barnens Naturstig i Ansättfjällen2021/05/26 @ 11:03

Idag har Kurt och jag gått Barnens naturstig för första gången i år. Vi har röjt undan några träd som fallit över stigen och sopat spångarna rena från kvistar och barr.
Som ni ser så är det mycket snö kvar i skogen, så djuren...

Ladda fler inlägg >

_______________________

Dela gärna »

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på whatsapp
Dela på skype
Dela på reddit
Dela på email
Dela på print

Utforska

Kategorier

Scroll to Top