fbpx

Andrum är en promenadslinga i övre delarna av Häggsjövik. Den är kulturhistoriskt intressant och erbjuder mötesplatser för både rekreation och reflektion.

Terräng & ledbeskrivning

Vandra ensam eller tillsammans med familj och vänner, stanna till längs stigen vid mötesplatser som bär spår av historien. Människoöden och bygdehistoria leder till eftertanke och skapar andrum. Mitt i skogen finns lämningar efter gården längst bort i byn: Mötesplats Ruhägn gömmer såväl gammal jordkällare som kallkälla. Ta en paus vid vindskyddet och lyssna till suset från de väldiga granarna. Kanske njuta höstens sista solstrålar på bänken i skogskanten.

Önskar du rymd och vidgade vyer? Stanna då till vid vindskydden på Jon Larsaberget och Kallebacken. På vägen dit passerar du skiffertaget med sina mossbelupna stenbumlingar där sprickor och klyftor inbjuder till närmare undersökning. Stigen har röda markeringar och är försedd med informationstavlor. Den går i varierande skogsterräng och i huvudsak längs elljusspåret. Grövre skor eller stövlar rekommenderas.

Vandring i Ansättfjällen

Upptäck fler vackra vandringsleder i Ansättfjällen, läs mer här >

Dela gärna »

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på whatsapp
Dela på skype
Dela på reddit
Dela på email
Dela på print

Utforska

Kategorier

Scroll to Top