fbpx

Vintern i Ansättfjällen bjuder på många aktiviteter

Vinter

Här erbjuds natursnö i mängder. För vinterturisten finns många äventyr och turer att välja bland, antingen på egen hand eller på preparerade längdspår och skoterspår. Många av våra fiskevatten bjuder på mycket bra fiske vintertid. En del vatten ligger vid bilväg, andra nås med skoter, då många skoterleder är dragna till fiskevattnen. En tur med hundspann i vinterklädda landskap liknar ingen annan upplevelse i världen.

Snöskoter i Ansättfjällen

Frihet på snö

Knäpp fast hjälmen och ge gas! Låt dig tjusas av farten och de vita vidderna. Låt skoterns hästkrafter göra jobbet och upplev känslan av att utan ansträngning ta dig så långt du vill. Prova fiskelyckan på frusna sjöar eller gräv ner dig i en ljuvlig sydsluttning med kaffe och smörgåsar.

Våra fjällområden, med Ansättfjället som centralpunkt, är ett riksbekant skoterparadis för både ensamåkare och familjer. Hyr skoter själv, eller följ med på guidad skotersafari. Du som kör på egen hand tar förstås ansvar för att du kör enligt gällande bestämmelser. Då kan vi alla trivas i skotrarnas Mecka.

Fiske i Ansättfjällen

Vinterfiske

När rödingen är på hugget – vad kan väl vara bättre än en härlig vårvinterdag med pimpelfiske på en sjö. När allt stämmer – solen skiner, kaffet kokar över elden, korven är grillad, fiskehålet är borrat och fisken hugger på pimpelspöet. Då är livet komplett och enkelt.

Slädhundar i Ansättfjällen

Fyrfota vänner

Hundarna ylar av upphetsning när de spänns framför släden. Oroliga tassar trampar i iver att komma iväg.

Med ett ryck dras släden loss, tystnaden sänker sig tvärt och det enda som hörs är hundarnas andhämtning och medarna mot snön. Det är som en scen ur ”Skriet från vildmarken”, men verklighet för den som kommer hit och provar på. Här finns också ypperliga möjligheter för den som vill träna och tävla med draghund.

Skidor i Ansättfjällen

På längden och tvären

Uppe på fjället är utsikten makalös. Här kan du njuta av naturen så gott som ensam. På skidor och med vinden i ryggen blir du lika fri som vråken som seglar över vidderna.

För vinterturisten finns många äventyr och turer att välja bland, antingen på egen hand eller på preparerade längdspår. Även de många skoterlederna är ett bra alternativ för dagsutflykter på turskidor, här kan du även ta dig fram med FatBike. Ömsesidig respekt och förståelse från såväl skoter- som skidåkare gör att det fungerar utmärkt. Liftanläggningarna i området är mindre och mer genuina än på de exploaterade skidorterna. 

Rulla till toppen