fbpx

Välkommen till den gamla prästgården i Hotagen i Jämtland. På vägen mot Norge, nära fjällen och omgiven av naturreservat härskar ett underbart och avkopplande lugn. Många sevärdheter, aktiviteter och upplevelser i naturen väntar på att upptäckas .

Den gamla prästgården har mycket att erbjuda. Ta en avslappande bastu eller ett bubbelbad efter vandringen eller värm dig vid elden i den öppna spisen. Avsluta sedan dagen med en mysig måltid. På morgonen erbjuds en riklig frukost. Till lunch eller middag serveras lätt husmanskost. Meny, priser och bokning hittar du på hemsidan > hotagenskursgard.com

Boende

Den gamla prästgården ligger lite upphöjt med en härlig blick över Hotagssjön. De tre gäststugorna har fyra sovplatser vardera (två våningssängar), ett litet kök, ett matbord och radio. De är anslutna till ström. Vatten hämtas med dunk i huvudbyggnaden, där man också kan diska.

I servicedelen i huvudbyggnaden finns ett stort kök med stort matbord. Här finns också ett omklädningsrum med fön, dusch och toalett. Det står även en tvättmaskin och torktumlare till ert förfogande.

Det finns ett enkelt inrättat gästrum i huvudbyggnaden som är tänkt för en person. Under en kort vistelse kan det även bokas av två personer. Toaletten finns i korridoren precis bredvid rummet. Duschen i gäststugornas servicedel kan användas. Rummet renoverades år 2020.

I huvudbyggnaden finns bastu och bubbelbad. Tänd gärna upp i bastuhuset med ved och njut sen av ett bad under stjärnhimlen. Två grillplatser i prästgårdens trädgård inbjuder till att tillbringa långa sommarkvällar där. Eller så kan man gemensamt njuta av stillheten på terrassen till huvudbyggnaden.

WiFi kan användas kostnadsfritt på hela området.

Mer info, priser och bokning på hemsidan > hotagenskursgard.com

Transport

Från Åre Östersund flygplats kan den gamla prästgården nås med bil på väg E340 inom ca 90m minuter. Till ett litet kostnadsbidrag kan transport ordnas från/till Åre Östersund flygplats eller till stationen i Östersund (direkt förbindelse till flygplatsen Arlanda i Stockholm).

Vill du ta en paus, ge ro till själen och dyka in i naturens lugn?

Då är du hjärtligt välkommen till den gamla prästgården i Hotagen. I naturen runt om den gamla prästgården, i fjällskogen och i fjällen är naturen orörd och full med svamp och bär. Här finns älgar, renar, bävrar och tjädrar. Området är speciellt känt för dess fantastiska fiskevatten, frisk luft och rena vatten. I närheten finns även många vattenfall.

Vandring

Närmast markerade vandringsled är Kommissionsleden som börjar precis ovanför prästgården. I närheten finns även leden Strömhöjden. Upptäck fler vackra vandringsleder i området omkring i Hotagsbygden i Ansättfjällen, läs mer här >

Under vintern kan man snöskovandra. Följ älgens spår genom oändliga skogar och vandra över frysta sjöar. Hotagens Kurs Gård hjälper gärna till med förslag och vandrarkartor.

Plocka bär och svamp

Sök skogsguldet, under hösten väntar hjortron och andra delikatesser som blåbär, lingon och kantareller på att bli plockade.

Fiske

För dig som fiskar finns det många möjligheter i Hotagsbygden. Naturligtvis kan du även isfiska! Fisken kan du sen grilla på en av grillplatserna vid prästgården. Eller ännu bättre – du kan röka den i vår rökugn.

Snöskoterturer

Ta med din egen skoter eller hyr på en skoteruthyrning. Upplev naturen på nära håll även på vintern. Vi har bra anslutning till preparerade snöskoterleder som underhålls av Hotagens Snöskoterklubb >

Skapa själv

Vill du lämna vardagen bakom dig och äntligen ta dig tid för att skapa nåt med händerna, upptäcka nytt och friska upp gammalt? Har du hört talas om bibliska figurer och vill själv skapa figurer och tillbehör åt dig, en nära person eller åt en församling? Då är du hjärtligt välkommen till ateljén på kursgården för Bibliska Figurer Schwarzenberg och kreativt skapande.

Kurser

Som vuxenutbildare och fördetta handarbets- och slöjdlärare är det Beatrice Baumers önskan att individuellt och flexibelt stötta kursdeltagarna. Beatrice är kursledare i vkbfs sen 2009 och arbetar aktivt i föreningen i Schweiz och i Sverige. I den gamla prästgården i Hotagen finns en inredd ateljé som kurs- och arbetsrum. Att arbeta i egna lokaler har fördelen att ett stort utval av tyger och andra grundmaterial står till förfogande. Både för skapande av figurer och för tillverkning av tillbehör och kulisser. Läs mer om kursutbud och erbjudanden på hemsidan > hotagenskursgard.com

Öppet året runt

Den gamla prästgården har öppet året runt. Övernattningar kan även bokas spontant.

Kontakt

Varmt välkommen önskar Beatrice Baumer
Hotagens Kurs Gård
Hotagen 123
835 63 Föllinge
Tel. +46 (0)76-134 01 11
bea.baumer@gmx.ch

Hemsida > hotagenskursgard.com

__________________________

Aktuellt

Hotagens Kurs Gård
Hotagens Kurs Gård2021/01/16 @ 18:57
Hotagens Kurs Gård
Hotagens Kurs Gård2021/01/01 @ 5:58
Hotagens Kurs Gård
Hotagens Kurs Gård2020/12/23 @ 18:51

God Jul till er alla önskar Beatrice

Ladda fler inlägg >

__________________________

Dela gärna »

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på whatsapp
Dela på skype
Dela på reddit
Dela på email
Dela på print

Utforska

Kategorier

Scroll to Top